ЗАСРАМЕТЕ СЕ РОДООТСТЪПНИЦИ!

проф. Кръстьо Петков

 

Защо светът приема Ирина Бокова, а българските управници-не?

Времето за официалната номинация на Ирина Бокова от правителството на България като кандидат за Генерален Секретар на ООН изтича. Практически не останаха влиятелни световни лидери и институции, които да не са изразили своята подкрепа за г-жа Бокова. Изборът не е само персонален, въпреки че личните й качества , политическият опит и успешната работа начело на ЮНЕСКО безспорно натежават; има почти пълен консенсус, че кандидатурата на жена от източна Европа е най-добрият вариант за лидер на най-голямата международна организация. Ирина Бокова отговаря и на тези критерии.

Вън от общото съгласие остава единствено правителството на България!

Светът не помни такъв случай: представител на малка държава получава реален шанс да оглави Организацията на обединените нации, но нейните управници не подкрепят идеята. И още по-лошо - мълчат позорно и плетат интриги зад гърба на българския народ.

Защо го правят? От принципни съображения-едва ли! Всички скалъпени обвинения срещу г-жа Бокова бяха опровергани публично. Остава другото обяснение: защото са завистници и комплексари . Но най-вече, защото са родоотстъпници по природа!

Съдбата на подобни предатели и самозванци е известна от историята. Техните имена са обречени на заклеймяване и забрава. Същото предстои да се случи със сегашните властимащи, ако не намерят сили да надмогнат собствените си пристрастия.

(Проф. Кръстьо Петков, основател и първи председател на КНСБ)