Почина проф. Кръстьо Петков

Проф. Кръстьо ПетковПроф. Кръстьо Петков почина на 23.12.2016 г. след дълго и мъчително боледуване.

В мъжествена борба с болестта той работи упорито до сетните си дни, участва в дискусии, води лекции, писа проникновени анализи по актуални проблеми.

Кръстьо Петков е български икономист, социолог и политик, първи председател на партия Обединения блок на труда (ОБТ), която основава през 1997 година.

Бивш председател на КНСБ (1990-1997).

Той бе и народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 39-тото Народно събрание.

Професор Петков е роден на 18 ноември 1943 година в село Княз Александрово (днес град Димово).

Завършва Техникума по хидромелиорации в град Павликени, а през 1968 година се дипломира със специалност "Политическа икономия" във Висшия икономически институт "Карл Маркс" - София (УНСС).

През 1986 година защитава докторска дисертация по проблема за трудовите отношения и е избран за професор по социология в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Специализира социология, социология на труда, икономика и социална политика в Академията на науките в Новосибирск, в Международния институт по труда в Женева, в Университета по икономика и политически науки в Англия.

Участвал е в университетски програми и семинари в САЩ, в университетите в Мичиган, Бъркли, Дюк и др.

В блога ще намерите архив от 935 оригинални публикации на проф. Кръстьо Петков от 2009-2016 г., както и статии, интервюта, анализи и участия в дискусии, публикувани първоначално в други медии.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

* * * * *

Поклонението ще бъде на 26.12.2016 г. (понеделник), от 14.00 ч. в ритуалната зала на централните софийски гробища.