Дарение на Бест Ту Би в община Куклен

Проф. Кръстьо Петков и бизнесменът Светлозар Велчев връчиха на 25 /08/2010 г., от името на Белгийско-българската асоциация Бест Ту Би, дарение на фондация "Инди-Рома" в община Куклен, област Пловдив. Дарението съдържа видео-стена, видеотека с над 100 филма, както и оборудване за обучение на деца и безработни роми.На събитието присъства кметът на общината Димитър Сотиров.

Фондация "Инди-Рома" с управител Албена Костадинова е една от най-успешните неправителствени организация, която работи по български и европейски програми за интеграцията на ромите на пазарите на труда, образованието и квалификацията на безработните от тази етническа група. Над 80 % от обучените успешно намират работа, съобразена с техните интереси и традициите на ромската общност.

"Не екстрадирнето като административна мярка и обвиненията към ромите като общност, без да се държи сметка за вътрешногруповите и кастовите им особености, а образованието и подкрепата на местните органи за добре работещите ромски НПО са пътят за решаване на ромския въпрос в България и ЕС, коментира проф. Петков, председател на ОБТ и управител на Бест Ту Би.

Дарение на Бест Ту Би в Куклен