(Не)адекватните пенсии: защо две пенсии може да се окажат по-малко от една?

проф. Кръстьо Петков

Експертна дискусия организирана от Съюз на икономистите в България, Граждански алианс, Експертно сдружение „ГЛАС“.
С подкрепата на Независим институт за приложна икономика (НИПИ).

Борисов обича властта и няма да замени кон за кокошка

проф. Кръстьо Петков

Бойко Борисов няма да се хване на провокациите и да се кандидатира за президент, убеден е проф. Кръстьо Петков. Социологът гостува в предаването Денят ON AIR, където коментира политическата и икономическа обстановка в страната, както и резултата от стрес тестовете на българските банки.

Сложете край на тази проклета широка коалиция!

Пабло Иглесиас

Прощална реч на лидера на испанската алтернативна партия „Подемос“ в Европейския парламент на 27 октомври 2015 г.

С това свое слово водачът на „Подемос“ оповестява, че освобождава евродепутатското си място, за да се посвети на предизборната борба в Испания. Редовните парламентарни избори в страната са насрочени за 20 декември т.г.

Кризата в Гърция - дискусия в «Референдум»

проф. Кръстьо Петков

Дискусия в предаването Референдум на БНТ на 23.06.2015. Участват проф. Кръстьо Петков – председател на Съюза на икономистите в България, финансистът Любомир Дацов – бивш заместник-министър на финансите, проф. Георги Генов – декан на факултета “Международна икономика и политика” в УНСС, Георги Ангелов – старши икономист в Институт “Отворено общество”, и финансовият анализатор Емил Попов – председател на Фондация “Банки, инвестиции и пари”.

Икономически и социални мерки на кабинета "Орешарски"

Кризисен ход, който цели да успокои протестиращите или логична стъпка беше социалният пакет, който оповести кабинетът на г-н Орешарски. Съюзът на икономистите анализира ситуацията и счита, че от макроикономическа и финансова гледна точка тя е почти толкова тежка, колкото 1996-1997 година.

Дискусия в предаването "Денят започва" на БНТ, 24 Юни 2013 г.

Прокурорски десант в енергоразпределителните корпорации

Осем години след една съмнителна приватизационна процедура, разрешена от българския парламент през 2004 г., Главна прокуратура предприе безпрецедентен ход: извърши форсмажорно проверка в трите ЕРП с чуждестстранни собственици: ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про.

Pages